Mascia Brunelli S.p.A.-Biolife Italiana S.r.l.
Италија

Mascia Brunelli SPA и Biolife Италијана Srl се компании кои припаѓаат на истата група и кои се работат во ин витро дијагностички полиња за микробиологија, хематологија, клиничката биохемија, имунологијата, производи за ткивни култури и медицински помагала за многу години. Двете компании се наоѓаат во Милано, Viale Monza 272, и зафаќаат површина од околу 3500 м2.

Biolife Италијана S.r.l. има добро изграден имиџ во производството на прашкасти и готови подлоги за микробиологија, на додатоци и збогатувања, и на китови и реагенси за микробиолошка идентификација.

Mascia Brunelli SpA произведува ин витро дијагностички производи за имунохематологија и клиничката биохемија и хемостатски уреди за операција (класа 3 медицински помагала). Покрај тоа што е дистрибутер на други видови на медицински помагала, Mascia Brunelli SpA, исто така, дистрибуира производи за култури за ткива, имунохематологија, и молекуларна биологија и за лаборатории за анализа.

Mascia Brunelli-Biolife се посветени во целост да ги задоволат потребите на своите клиенти во однос на пред и пост продажбата на производи и услуги за поддршка на ефикасноста, и да се воспостави процес со кој постојано се подобруваат производите и услугите понудени на корисниците.

ОРГАНИЗАЦИЈА НА ПРОДАЖБАТА

Двете компании имаат рационална организација на продажбата, која опфаќа целата национална територија, а тоа е насочуваат за медицински и лабораториски сектори.

Тие работат во странскиот пазар преку дистрибутери во многу европски, земји на Блискиот Исток, Африка и Далечниот Исток.

Главните клиенти на Mascia Brunelli - Biolife се:

  • Клиничките лаборатории (јавни и приватни)
  • Прехранбената, фармацевтската, козметичката и биотехнолошките компании
  • Приватни клинички, храна и лаборатории за анализа на животната средина
  • Истражувачки институти и универзитети
  • Операциони потреби
www.biolifeit.com
image